Tjek evt.
eventkalenderen for kommende events, hvis der ikke er nogle aktive kurser / eksaminer i event.it

Kursus

Øldommer kurset tager en dag.
Du får et overordnet indblik i, hvad det kræver, at være øldommer. Du bliver instrueret i hvilket pensum du bør have sat dig ind i før eksamen. Både hvad angår læsestof og paratviden, men i særdeleshed også diverse øl-stilarter du bør have smagt på og have en god fornemmelse af mht. udseende, duft og smag mv.
Det er en lang dag hvor du bliver præsenteret for en masse spændende viden og oplevelser inden for øllets verden. Undervisningen vil dække områder som:
• Hvordan detekteres dufte og smage af næsen og munden?
• Hvilke primære duft- og smagsprofiler er der i øl?
• Dommer-etik
• Ølsmagninger
og meget andet.
D
er serveres adskillige øl til bedømmelse, så det frarådes at tage bilen hjemad!

Vi glæder os til at se dig til kurset!

Bøgerne der undervises ud fra er:

  1. “How to Brew” af John Palmer 3. udgave
    (ISBN-13: 9780937381885)
    Bogen er udkommet i en 4. udgave, men har du en 3. udgave er der altså ingen grund til at “opgradere” set i forhold til kurset. (1. udgave findes gratis på www.howtobrew.com)
  2. “Evaluating Beer” af Publications Brewer 1. udgave
    (ISBN 9780937381373)
    Der findes en e-bog her 

Eksamen

Ca. 4 måneder efter du har været på kursus, bliver der afholdt eksamen. Du skal bestå eksamen for at blive certificeret til Øl-Dommer. Eksamen varer 3 timer og består af to dele:
Teori – Du skal kunne besvare en masse spørgsmål om ølbrygning, og brygfejl, samt øl dufte, smage etc.
Se et eksempel på et eksamenssæt her.
Praksis – Du skal blindsmage 4 øl og vurdere hvilken stilart de hører til. De bliver serveret hver halve time, efter den første time af eksamen er overstået. Du kan stadig arbejde på de teoretiske spørgsmål mellem smagsprøverne.

Du kan ikke melde dig til eksamen før du har deltaget på Øldommer kurset.
Held og lykke med eksamen!