Læs mere om hvordan du tilmelder og indleverer her:

Regler

  1. Alle ikke-kommercielle bryggere kan deltage forstået på den måde, at alle, der ikke sælger af deres øl, kan være med. Deltagende øl skal være hjemmebrygget, dvs. brygget uden brug af kommercielt brygudstyr.
  2. Alle dommere, på nær de DM-ansvarlige, kan også deltage som bryggere til DM. Såfremt de benytter sig af denne mulighed, har de ikke lov at dømme de kategorier, hvor de har tilmeldt egne øl. De kan ligeledes ikke dømme i finalen hvis deres øl går videre. De DM-ansvarlige skal til enhver tid sikre, at dommere ikke dømmer i kategorier hvori de selv deltager som bryggere.
  3. Deltagere skal være bosat i Danmark.
  4. Tilmelding skal ske inden øllene indleveres. Dette foregår ved brug af BeerCalc som registreringsværktøj. Opskrifterne offentliggøres hermed.
  5. Tilmelding indeholder at man angiver øllets stilart. Tilmeldte øl kan ikke skifte stilart efter aflevering. Deltagere skal sørge for at øllene bliver tilmeldt indenfor den rigtige stilart.
  6. Deltagende øl skal navngives. Find på et godt/sjovt navn til din øl, dvs. et generelt navn som “Engelsk Ale” er ikke særligt opfindsomt til et evt. diplom.
  7. Bryggere må deltage med maksimum én øl i hver af de 14 stilartskategorier. Dette inkluderer deltagelse som medlem af et hold eller laug. Det vil sige, at hvis et hold deltager med en øl indenfor en bestemt stilartskategori, må medlemmerne ikke deltage med deres egne øl i samme stilartskategori. Eksempel: Hvis du eller dit hold/laug deltager med en Dry stout (8A), så kan du/I ikke samtidig deltage med en porter (8D), da de er i samme stilartskategori.
  8. Bryggere kan indlevere op til 14 øl, så længe der kun er én i hver af de 14 stilartskategorier.
  9. Hvis man tilmelder øl i stilartskategori 14 (specialøl), SKAL man huske at oplyse basisstilarten samt krydring/smagstilsætning i bemærkningerne i Beercalc (feltet ”specific flavour”, øverst i Beercalc SKAL bruges hertil). Dette er bl.a. af hensyn til at bedømme øl i denne kategori i optimal rækkefølge. Øl uden denne information vil ikke blive bedømt.
  10. FIRE flasker af det tilmeldte øl skal leveres. Flaskerne skal være 33 cl danske standardølflasker, som passer i en almindelig 30 styks standard ølkasse. Af hensyn til logistik og anonymitet kan andre flasketyper og størrelser desværre ikke accepteres. Der gives ikke dispensation til at der kan bruges andre flasker. Flaskerne skal tilmeldes inden den fastsatte tilmeldingsfrist, og leveres inden fastsatte indleveringsfrist på de enkelte indleveringssteder – Se Indlevering.
  11. Der skal anvendes sølv- eller guldkapsel. 
  12. Flaskerne skal markeres tydeligt med øllets tilmeldingsnummer både på kapsel og på etiket. Se Indlevering.
  13. Der er intet krav om, at bryggeren selv er til stede ved præmieoverrækkelsen. Alle der har øl med i konkurrencen, opfordres naturligvis til at møde op til præmieoverrækkelsen, såfremt den afholdes “live”.
  14. Deltagelse koster 110 kr. pr. øl. Se Tilmelding.
  15. Flasker, der bruser over ved åbning kan diskvalificeres. Af sikkerhedshensyn skal deltagere sørge for at trykket i flaskerne er rimeligt.
  16. Vinderne af de enkelte kategorier (guldmedaljer) går videre til finalen, hvor den bedste kategorivinder kåres som Guldvinder og Årets Håndbrygger. Der kåres også en sølv og bronze vinder. 
  17. De to bedste øl til Årets Håndbrygger fortsætter til De Nordiske Mesterskaber, hvor de konkurrerer i en samlet pulje med norsk, svensk, finsk og islandsk top-2, hvis dette mesterskab afholdes.
  18. Bryggerne får tilsendt ét bedømmelsesark pr. tilmeldt øl (senest 4-6 uger efter finalen).

Dommernes valg af medaljevindere er til enhver tid uomstrideligt.

 Såfremt kvaliteten af øllet i en given kategori ikke nærmer sig typiske eksempler på samme, kan dommerne vælge ikke at uddele en eller flere medaljer i denne kategori. Det samme gælder såfremt der i en kategori ikke er tilstrækkeligt antal tilmeldte øl.

Eksempel: I en kategori er der kun indsendt 3 forskellige øl. Det er ikke rimeligt at uddele bronzemedalje til en eventuelt meget dårlig øl, selvom den var “3.-bedst”.

Sidst opdateret: Januar 2024